Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Владимир Путин демонстрира близост с Ердоган по символичен начин

Владимир Путин демонстрира близост с Ердоган по символичен начин

Срещата между президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в руския курорт Сочи, провел се вчера, привлече вниманието.

За последните 20 дни това е втората среща между двамата лидери и първата, на която Владимир Путин се срещна с лидер на страна от НАТО от началото на войната в Украйна.

Имаше още една подробност обаче, която е многозначителна и че е символична.

Става дума за една маса. Преди време, когато френският президент Еманюел Макрон беше на посещение в Москва при Путин една огромна дълга няколко метра маса стоеше между двамата – странност, която привлече вниманието.

Анализаторите коментираха случая като символ на критичните отношения между Париж и Москва, пише БТА.

В Сочи обаче между креслата на Путин и Ердоган бе поставена само една малка салонна масичка.

Анализаторите коментираха случая като символ на близост, която Путин демонстрира много ярко на турския си колега, както и като израз на добрите двустранни отношения, а вероятно и като послание към някои европейски лидери.

При посрещането и Путин и Ердоган демонстрираха взаимна сърдечност, нямаше и помен от напрегната поза на Путин, както когато на срещата в Техеран миналия месец се наложи около минута да чака Ердоган прав на крака. Също така Владимир Путин говори сравнително малко в началото и предостави думата на Ердоган, което също се счита за символичен жест.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.