Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Възстановяването на доверието в изборния процес ще бъде сред важните направления в работата на президента

Възстановяването на доверието в изборния процес ще бъде сред важните направления в работата на президента

Ще положа усилия в няколко важни направления, на първо място – възстановяването на доверието в изборния процес чрез своевременни изборни промени, заяви президентът Румен Радев на на пресконференцията по повод годишния си отчет. Той отбеляза въвеждане на машинно гласуване с цел елиминиране на недействителните бюлетини, ограничаване на купения и контролиран вот, предаде БТА.

Ще продължа с дебата за иницииране на промени в конституцията, целящи повишаване на независимостта и ефективността на съдебната власт, подобряване на баланса между институциите, отбеляза той.
Държавният глава отбеляза и борбата с корупцията, като декларира, че ще бъде бариера пред лобисткоото законодателство и ще съдейства КПСОМПИ да се превърне в ефективен орган с активни механизми и инструменти за установяване на несъответствие между доходи и разходи.

По националната сигурност ще продължа да работя за хармонично развитие на отбраната, за пълноценна реализация за проектите за модернизация с пълнонценно индустриално сътрудничество и трансфер на технологии, отбеляза той. Ще продължа да работя за привличането на чуждестранни инвестиции и промотиране на българския бизнес и за защита на българските общности зад граница и духовното им приобщаване към родината, декларира държавният глава.

Той отбеляза и необходимостта от цялостна демографска политика.

Имам високи амбиции за България, трябва и можем да превърнем България в нормална европейска и демократична държава с върховенство на закона, с пълноценни демократични институции, с европейски доходи и сигурност, с качество на инфраструктурата и обществените услуги.

Вярвам, че пътят към успеха започва със свалянето на розовите очила, коментира президенттът. Според него има спешна нужда от преосмисляне на приоритети и програми, дългосрочни решения и реформи. Най-важният залог за бъдещия ни успех е инвестицията в хората, смята той. Президентът декларира, че на КСНС ще търси консенсусни решения със законодателната и изпълнителната власт и парламентарните партии за законови, орагнизационни и финансови механизми в три основни области – образование, детско здравеопазване и стимулиране на младите семейства.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.