Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Задържан e млад мъж за убийството на малката Дамла в Момчилград

Задържан e млад мъж за убийството на малката Дамла в Момчилград

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа М. Г. Х. за убийството на 7-годишната Дамла, която бе намерена мъртва сутринта на 17 декември в дома си в гр. Момчилград.
М.Г.Х. е обвинен в това, че на 17 декември умишлено е умъртвил малолетната Дамла, като убийството извършено по особено мъчителен начин за жертвата, съобщиха от прокуратурата.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017 г.

Съдебно медицинската експертиза е установила причината за смъртта на малолетната пострадала – задушаване.

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация.

М.Г.Х. е направил самопризнания. От прокуратурата припомнят, че майката на починалото дете е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление за това, че на 16 – 17. 12.2017 г., като родител е оставила детето си без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие. С. Ю. М. е задържана с постановление на прокурор за срок от 72 часа. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.