Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Заповед в Турция: Да се постави портрет на Ердоган в държавните учреждения!

Заповед в Турция: Да се постави портрет на Ердоган в държавните учреждения!

Поставянето на портрет на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в държавни учреждения вече е задължително.

Вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу издаде постановление, с което се заповядва във всички държавни учреждения към министерството да бъде поставен портрет на президента Реджеп Тайип Ердоган. В постановлението, подписано от министър Сюлейман Сойлу, изрично се подчертава, че портретът на Ердоган да бъде поставен на входа на държавните учреждения.

Постановлението е публикуван от Генерална дирекция областна управа към Министерството на вътрешните работи на 31 август 2018 г. Сред държавните учреждения, където вече задължително трябва да присъства портрет на Ердоган, са: всички областни управи в страната, областните полицейски центрове, полицейски участъци и каймакамства.

Сойлу заповядва снимките за направата на портрети на Ердоган да се използват изрично от сайта illeridaresi.gov.tr.

Необходимо е служители на посочените държавни администрации да посетят фотографски студия, да изработят цветни снимки на Ердоган в размер 50×70 сантиметра и да ги закачат на входа.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.