Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Жертвите при инцидент с кораб край Самсун в Черно море станаха 6

Жертвите при инцидент с кораб край Самсун в Черно море станаха 6

Шестима членове на екипажа загинаха, след като в понеделник товарен кораб под панамски флаг потъна край турските брегове на Черно море, съобщи Анадолската агенция.

Осман Каймак, губернатор на северната турска провинция Самсун, каза пред агенцията, че седем други моряци са спасени, след като корабът Volgo Balt 214 изпаднал в тежко положение на 80 морски мили от Самсун.

Откритите живи членове на екипажа бяха отведени в болница.

От кабинета на губернатора първоначално беше съобщено, че има общо 13 членове на екипажа, включително девет украинци, двама азербайджанци и двама руснаци. Но руското посолство в Анкара заяви в Туитър, че на борда няма руснаци и пратеникът на Киев в Анкара Андрий Сибиха каза, че има 11 украински членове на екипажа. Той каза още, че четирима украински граждани са сред мъртвите.

Причината за инцидента не е била уточнена от турските власти, но Сибиха каза в Туитър, че корабът „потъна край бреговете на Самсун поради метеорологичните условия“. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.