Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Най-опасните страни за жените туристи!

Най-опасните страни за жените туристи!

Списание „Форбс“ публикува списък на десетте „най-опасни за жените туристи“ държави. Според класацията на списанието съседката ни Турция се нарежда на 9-то място, като се отбелязва, че там „миналата година се случиха редица политически трусове, журналистите и опозиционно настроените хора изчезнаха от полезрението“. Списанието посочва и причините, заради които съответните държави представляват заплаха за жените туристи. На първо място е Египет, следван от Мароко и Ямайка, на четвърто и пето място са Индия и Перу, а Бахамските острови и Колумбия се нареждат на шесто и седмо място, зад тях е Еквадор, на девето място е Турция, а на десето – Гватемала.

Бъдете внимателни

Отговор на въпроса – защо Турция е опасна?, дава редакторката на trip.com Юлия Понд, според която „миналата година се случиха редица политически трусове, журналистите и опозиционно настроените хора изчезнаха от полезрението“. В статията на „Форбс“ има и съвети за онези дами, които смятат да пътуват сами в Турция. Препоръките към тях са да покриват главите си когато влизат в джамия, да отиват на хамам (турска баня) само в дните, предназначени за нежния пол, да се качват на таксита само на оживени и осветени места, да използват дребни банкноти и да не обръщат внимание на „агресивните“ собственици на ресторанти и търговци.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.