Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»4 години затвор за турчин, ударил жена заради късите й панталони

4 години затвор за турчин, ударил жена заради късите й панталони

Истанбулски съд определи три години и 10 месеца зад решетките за Абдуллах Чакъроглу, който миналата година удари на публично място медицинска сестра, която била облечена с „неприемливи”, според него, шорти, съобщи в. „Хюррийет”.

Инцидентът стана на 12 септември 2016 г. в автобус. Чакъроглу е ударил жената в лицето. Произшествието е заснето от камера в транспортното средство. Нападателят се аргументирал с това, че такова облекло е „неприемливо”.

След като потърпевшата подава жалба, Чакъроглу е задържан, но съдът го освобождава. След вълна от обществено възмущение Чакъроглу отново е задържан през октомври.

Жени с къси панталони често предизвикват обществена реакция в Турция. „Хюррийет” съобщава, че съседи на жена от Анкара са се оплакали на домоуправителя от това, че докато си е вкъщи, тя носи къси панталони. „Работещите в отсрещната сграда, хора от съседната къща и синът на съседа ми постоянно ме следят, обиждат ме в дома ми, където живея от около година. Сега се оплакаха от мен на домоуправителя. Той ме предупреди да държа щорите спуснати за мое добро”, цитира вестникът текст, публикуван от жената в социалната мрежа. РИА Новости

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.