Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Акар: Турция обсъжда с Русия и Украйна удължаване на споразумението за зърното при „първоначални условия“

Акар: Турция обсъжда с Русия и Украйна удължаване на споразумението за зърното при „първоначални условия“

Турция продължава преговорите с Русия и Украйна за удължаване на сделката за зърно при „първоначални условия“. Това заяви турският министър на националната отбрана Хулуси Акар пред журналисти, предаде БТА, позовавайки се на турските медии.

Срокът на действие на (сделката за зърното) изтича. Продължаваме преговорите с Русия и Украйна за продължаване на това споразумение при първоначални условия, подчерта той.

По-рано тази седмица министерството на отбраната на Турция обяви, че преговорите за удължаване на споразумението за износ на украинско зърно все още продължават.

Русия бе заявила, че споразумението е удължено с 60 дни, но Украйна посочи, че споразумението позволява само 120-дневно удължаване.

Черноморската зърнена инициатива бе договорена през юли миналата година с посредничеството на ООН и Турция, а през ноември бе удължена до 18 март.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.