Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Анкара: Рано е да се говори за провал на примирието в Либия

Анкара: Рано е да се говори за провал на примирието в Либия

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че е твърде рано да се говори, че примирието в Либия се е провалило, след като военачалникът Халифа Хафтар не го подписа, предаде Ройтерс.

Преговорите тази седмица в Москва имаха за цел да сложат край на 9-месечната кампания на Хафтар за превземане на столицата Триполи от силите на международно признатото правителство на премиера Файез ал Сарадж.

От свалянето на покойния лидер Муамар Кадафи през 2011 г. северноафриканската страна е в тежка криза, като външни сили поддържат съперническите фракции. Турция подкрепя правителството на Сарадж.

„Не можем да кажем, че примирието се е провалило, твърде рано е за подобна интерпретация“, настоя Акара пред репортери в Анкара. И допълни, че Турция чака резултат на усилията на Русия, която оказва помощ на Хафтар.

Изпратили сме екип за обучение и сътрудничество в Либия, съобщи още министърът. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.