Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Анкара смени трима главнокомандващи

Анкара смени трима главнокомандващи

Сухопътните, морските и въздушните сили на Турция вече имат нови командващи, с решението на Висшия военен съвет, ръководено от премиера Бинали Йълдъръм. Очаквано президентът Реджеп Ердоган одобри решението на Съвета. Новите трима генерали са известни с драматичните си прояви от опита за преврат на 15 юли м.г. Бригаден генерал Яшар Гюлер, който поема командването на сухопътните войски, бе взет за заложник заедно с началника на Генералния щаб ген. Хулуси Акар.
Тогава двамата бяха отведени в авиобазата Акънджъ. Говори се, че Гюлер може да наследи поста на Акар на върха на щаба. Новият командващ на военновъздушните сили генерал-лейтенант Хасан Кючукакюз в превратната нощ бе отвлечен от метежниците, които го откриха в крайморски клуб на сватба. Командващ на военноморските сили става адмирал Аднан Йозбал.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.