Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Аптекар в Турция върна изгубени 10 000 евро на бизнесмен от България

Аптекар в Турция върна изгубени 10 000 евро на бизнесмен от България

Аптекар от турския град Одрин върна изгубени 10 000 евро на български бизнесмен. Той изпуснал банкнотите, когато купувал лекарства от намиращата се в центъра на града аптека.

Управителят на аптеката Айтач Яшин е намерил парите на пода и веднага е проверил охранителните камери. От кадрите е станало ясно, че парите са изпаднали от бизнесмена от България Фаик Донат, когато той плащал с кредитна карта. Самият бизнесмен не забелязал как от чантата му изпадат парите, съобщава турската новинарска агенция ИХА.

От документацията на аптеката телефонът на бизнесмена е бил издирен и веднага му се обадили да се върне от границата, за да си вземе парите.

„Всички казват, че турците са надеждни хора. Самият аз се уверих в това. Много съм щастлив“, казва Фаик Донат, който за много кратко време е изпитал тъга и щастие.

Управителят на аптеката Айтач Яшин подчертава, че както отговарят за здравето на населението, така носят и отговорност за сигурността и имуществото на техните клиенти, докато са в рамките на аптеката.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.