Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Берлин и Анкара се обявяват за териториалната цялост на Сирия, заяви Чавушоглу

Берлин и Анкара се обявяват за териториалната цялост на Сирия, заяви Чавушоглу

„Берлин и Анкара ще си сътрудничат по въпроса за намирането на решение на кризата в Сирия и се обявяват за териториалната цялост на страната“. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу преди среща с германския си колега Зигмар Габриел, предаде ТАСС.

„Турция и Германия се обявяват за политическата и териториалната цялост на Сирия. Ще работим в тази насока“, каза Чавушоглу.

Габриел бе заявил, че въпреки резолюцията на Съвета за сигурност на ООН режимът на примирие в Източна Гута не се спазва, а освен това продължават и боевете в Африн.

Планира се развитията в района на Африн, където Турция извършва военна операция, да станат тема на разговорите на двамата външни министри.

Чавушоглу изтъкна, че операцията на Анкара в Северна Сирия „съответства на международното право“.

Офанзивата на турските въоръжени сили „Маслинова клонка“, насочена главно срещу сирийските кюрдски Партия на демократичния съюз (ПДС) и Сили за защита на народа (СЗН) в района на Африн, започна на 20 януари. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.