Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Без промяна в режима за влизане в Турция и Австрия въпреки облекчените антиковид мерки

Без промяна в режима за влизане в Турция и Австрия въпреки облекчените антиковид мерки

Няма промяна в режима за влизане в Турция и Австрия, въпреки облекчаването на мерките срещу разпространението на коронавируса в двете страни, съобщава пресцентърът на външното ни министерство.

И за Турция, и за Австрия продължава да е необходим отрицателен PCR тест, направен до 72 часа предварително.

За влизане в Австрия може да се ползва и бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди пътуването, посочва още МВнР. Пристигащите там попадат под задължителната карантина, която е най-малко 5 дни. След това карантината може да бъде прекратена при нов отрицателен тест.

От Министерството на външните работи посочват, че в Турция комендантският час от 21.00 до 05.00 ч не важи за туристи, но в рамките на хотелите остават забранени колективните забавления.

Турските власти позволиха работата на търговски центрове и пазари, но само през делнични дни. Само с доставки по домовете работят ресторантите и кафенета в Турция. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.