Home»АКТУАЛНО»България е предпочитана дестинация за зимната ваканция на турските семейства

България е предпочитана дестинация за зимната ваканция на турските семейства

В Турция започна зимната ученическа ваканция. Около 18 милиона ученици ще почиват до 5 февруари, когато ще започне вторият срок на учебната година.

„Очаква се около 450 хиляди семейства да прекарат зимната ваканция заедно с децата в зимните курорти на Турция и в чужбина, значително повече в сравнение със същия период на миналата година“, заяви президентът на Съюза на турските туроператорски агенции (Турсаб) Башаран Улусой.

Той посочи, че България с нейните зимни ски и ваканционни центрове е на първо място сред предпочитаните дестинации в чужбина за прекарване на зимната ваканция. Сравнително евтините цени в зимните курорти на България, добрата база, възможностите за ски туризъм и развлечения са привлекателни за турските граждани, подчерта турският представител.
Турски туроператори посочиха, че най-много са заявките за прекарване на ученическата ваканция в Банско, а също и в Пампорово и Боровец.

След България значителен брой заявки има за курорта Валандово в Македония, казват туроператорите. Безвизовото пътуване за турските граждани в Македония е благоприятен фактор, докато визите на българската страна са пречка, особено за многодетни семейства, посочват те. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.