Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»България ще получи 1 259 728 допълнителни дози ваксини

България ще получи 1 259 728 допълнителни дози ваксини

България ще получи 1 259 728 допълнителни дози ваксини, съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Ваксините ще дойдат в следващите месеци – април, май, юни.

Според министър-председателя тази новина е радостна за цяла Европа, защото тя показва солидарност. Тя показва, че държавите членки на Европейския съюз (ЕС) могат да се отказват в полза на една или друга страна, за да има солидарност. По този начин 50 процента от гражданите на ЕС към юни могат да бъдат ваксинирани. Затова Борисов благодари на всички свои колеги от ЕС и Европейската комисия.

В момента имаме над 200 000 дози, вчера сме поставили 16 000 дози, добави Бойко Борисов. По думите му, ако изборите бяха с една седмица по-късно, те щяха да се проведат в много по-спокойна обстановка, защото пикът на вълната вече е надолу, а ваксинираните стават повече от заразените. Освен това оздравелите настигат броя на заразените. Според премиера в момента се налага в екстремна ситуация да се подготвя машинното гласуване и да се предприемат всички мерки за провеждане на изборите. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.