Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Българското консулство подари на новия кмет на Истанбул знакова книга за българо-турските отношения

Българското консулство подари на новия кмет на Истанбул знакова книга за българо-турските отношения

Генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов е подарил на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу издадената и в България книга „Мустафа Кемал Ататюрк и българо-турските отношения в документи /1913-1938 г./“.

Ангелов и представители на генералното консулство вчера са посетили новия кмет на Истанбул и са му поднесли поздравления по случай избирането му за кмет на мегаполиса на 23 юни тази година, пише БТА.

По време на визитата Ангелов е връчил книгата, съобщиха източници от пресслужбата на Имамоглу. Изданието се оценява като много интересно и ценно, предговорът е написан лично от бившия министър-председател на Турция Бюлент Еджевит.

В провелия се разговор, който преминал в сърдечна обстановка, са били обсъдени въпроси за задълбочаване на сътрудничеството и дружеските връзки на мегаполиса с България, която е вратата на Турция към и от Европа.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.