Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Близо сто турци са починали в чужбина от Ковид-19

Близо сто турци са починали в чужбина от Ковид-19

Общо 98 турци са починали в чужбина в резултат на Ковид-19, а 20 хиляди турски граждани са били евакуирани в Турция от 50 държави, съобщи БТА, позовавайки се на Анадолската агенция. Данните изнесе турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред телевизия ТРТ Уърлд.

По думите на министъра около 10 хиляди турци остават в чужбина, но Турция ще продължи да ги евакуира съобразно политиките на страната за карантиниране.

Турция поставя пристигналите от чужбина лица в 14-дневна карантина като част от усилията за пресичане на разпространението на коронавируса.

По повод на подетата кампания в помощ на най-засегнатите от мерките срещу Ковид-19 сегменти на турското общество Чавушоглу каза, че засилен интерес към нея проявяват и сънародниците зад граница.

Броят на починалите пациенти с Ковид-19 в Турция нарасна на 214 души снощи, а потвърдените случаи на заразените са 13 531, по данни на здравното министерство.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.