Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Борисов и Столтенберг обсъждат стабилността на Западните Балкани и региона

Борисов и Столтенберг обсъждат стабилността на Западните Балкани и региона

По покана на министър-председателя Бойко Борисов тази вечер в София пристига генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Двамата ще проведат работна вечеря, на която ще бъдат обсъдени сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на Западните Балкани и региона.

Темите ще бъдат във фокуса на разговорите между Борисов и Столтенберг и утре, 1 март, когато двамата ще проведат среща на четири очи в сградата на Министерския съвет.

След това ще се проведе разширена среща между двете делегации, в която ще участват вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, Патрик Търнър – помощник генерален секретар по планирането и политиката на отбрана и Лоренц Майер-Минеман – първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.

След срещите в Министерския съвет са предвидени изявления за медиите, информираха от там. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.