Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Борисов ще организира лидерска среща за бежанците след разговора си с Ердоган в понеделник

Борисов ще организира лидерска среща за бежанците след разговора си с Ердоган в понеделник

Премиерът Бойко Борисов оповести, че сред разговора си с турския президент Ердоган в понеделник ще организира лидерска среща за решаване на мигрантския проблем. На нашата граница няма напрежение, заяви Борисов, предаде БНР.

На срещата в България следващата седмица ще бъдат обсъдени мерките, които ще бъдат предприети във връзка с възникналата кризисна ситуация, подчерта премиерът Борисов. Той припомни, че преди това му предстоят разговори с турският президент Ердоган.

„Ще отида с президента Ердоган да договоря и неговите условия. След понеделник ще ви кажа в следващите дни какви неща ще направим тука в България, за да решим дълготрайно този процес – и с връщането на мигрантите, и с военните действия в Сирия, и с тази хуманитарна криза, и с намесата на НАТО включително“.

Борисов изказа съболезнования за загиналите турски войници и изрази съчувствие към хилядите бежанци, търсещи спасение от войната.

„Ние трябва да направим всичко възможно много бързо, в рамките на сряда, четвъртък, най-късно да захраним Турция с необходимите средства, за да си ги приеме отново, да се грижи за тях и ние заедно с тях да се грижим, защото и те не са длъжни да го правят“.

„Аз не съм посредник, а заинтересована страна“, допълни Бойко Борисов – „защото българският народ очаква да бъде защитен и да не стане хуманитарна криза“.

„При една такава бежанска вълна, при този коронавирус може действително да изпаднем в ситуация в целият регион да няма оправяне. Затова съм толкова активен“.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.