Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Чавушоглу: Имаме индиректни контакти с властта в Сирия

Чавушоглу: Имаме индиректни контакти с властта в Сирия

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че поддържа косвени контакти с властта в Сирия, както и, че Турция и САЩ защитават еднаква позиция по отношение на Сирия, с изключение на един-два пункта и дискутират темата за това, кой ще има думата при управлението на Мамбидж.

В телевизионно интервю Чавушоглу изложи възгледите си относно външнополитическите теми и изтъкна, че във връзка с търсенето на политическо решение Турция няма разногласия с Русия, освен въпроса за оставането на власт на Башар Асад.

„Днес говорим за политическо решение, благодарение на стъпките, които направихме в Астана, Сочи, Женева. Ако днес се говори за Конституционна комисия, това е благодаение на усилията ни заедно с Русия и Иран. Нека сирийците сами да решат за своята Конституция. Имаме индиректни контакти с режима. Когато е нужно, се изпращат послания. Но няма контакти на нашето ниво.“, заяви турският външнен министър.

Като подчерта, че Турция има капацитет да изгради сама зона за сигурност в Сирия, Чавушоглу подчерта, че при желание и от страна на САЩ, Русия и други държави те няма да бъдат изолирани. Източник: „Евронюз“

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.