Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Четиридневен полицейски час е в сила в Турция от полунощ

Четиридневен полицейски час е в сила в Турция от полунощ

Турция започна да прилага четиридневен полицейски час от полунощ, наложен като мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде БТА, цитирайки Анадолската агенция.

Вътрешното министерство на страната разпространи циркуляр до валийствата, в чиито окръзи ще бъдат в сила ограниченията. Мерките обхващат 31 окръга на страната, сред които Анкара, Истанбул, Адана, Анталия, Бурса, Измир, Мерсин, Диарбекир и др.

Магазините за хранителни стоки и плодове и зеленчуци ще работят от 9 до 14 ч. на 23 и 24 април заради началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На 25 и 26 април те ще останат затворени.

Изключение от забраната за излизане се прави само за хората, които работят в определени професионални сектори, пояснява агенцията.

Първият 48-часов полицейски час бе наложен от Турция в 31 окръга на страната на 11 и 12 април в рамките на усилията за пресичане на заразата с коронавируса.

Вчера Турция съобщи за 117 нови жертви на Ковид-19, с което общият им брой в страната достигна 2376, напомня агенцията.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.