Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Демонстранти излязоха по улиците на Германия преди посещението на Ердоган

Демонстранти излязоха по улиците на Германия преди посещението на Ердоган

Планираното посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Германия започна вече да разбунва духовете дни преди той да е пристигнал. В няколко германски града имаше демонстрации по този повод, предаде ДПА, пише БТА.

По оценки на полицията неколкостотин души са участвалите в подобна акция в германската столица. Протестиращите държаха транспаранти с надписи „Ердоган не е добре дошъл“. Митингите бяха организирани от коалиция организации срещу турския политик, включително кюрдско сдружение.

В няколко германски града по улиците преминаха протестни шествия от по между 80 и 200 души. Около 80 души в Хановер се присъединиха към по-голяма демонстрация, свикана от друга организация срещу десния екстремизъм, в която участваха 400 души.

За петък и другата събота са планирани няколко големи протеста в Берлин и Кьолн срещу посещението на Ердоган. Очаква се на всеки от тях да присъстват около 10 000 души. Турският президент пристига в Берлин в четвъртък, а в събота заминава за Кьолн.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.