Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Доналд Тръмп написа в Туитър: Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия

Доналд Тръмп написа в Туитър: Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия

„Русия, приготви се“, написа в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп и предупреди, че ракетите „ще дойдат“ в Сирия като ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда, предадоха световните агенции.

„Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат – хубави, нови и „умни“! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това“, написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

Русия: Умните ракети трябва да летят срещу терористи, а не срещу легитимното правителство на Сирия

„Умните ракети“ трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

С това тя реагира на изказване на американския президент Доналд Тръмп, който предупреди Русия да се готви за „умните“ американски ракети, които ще бъдат изстреляни срещу Сирия.

„Умните ракети трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, което от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия“, написа във Фейсбук Захарова. Тя добави, че ракетен удар по Сирия може да унищожи всички доказателства по случая с предполагаемата употреба на химически оръжия в Източна Гута. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.