Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Джон Болтън отива в Турция и Израел през януари

Джон Болтън отива в Турция и Израел през януари

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън обяви, че ще пътува до Турция и Израел през януари, на фона на изтеглянето на американската армия от Сирия, пише електронното издание на “Йени Шафак“, цитиран от агенция „Фокус“.

Болтън съобщи, че има намерение да разговаря по теми от сферата на сигурността в региона, както и за следващите стъпки в борбата срещу ИДИЛ, след като САЩ напуснат района.

„Ще обсъдим нашата продължителна работа за справянето с предизвикателствата, пред които са изправени съюзниците и партьнорите в региона, включително и следващата фаза в борбата срещу ИДИЛ, на фона на това, че САЩ започват да изтеглят войските си в Сирия.“, заяви политикът в Туитър.

Визитата на съветника по националната сигурност на Доналд Тръмп бе обявена по-рано тази седмица от говорителя на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик, който каза, че Болтън ще посети Анкара след Нова година. „Фокус“

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.