Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган и Меркел са обсъдили събитията в Сирия и двустранните отношения

Ердоган и Меркел са обсъдили събитията в Сирия и двустранните отношения

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, предаде ТАСС, като се позова на източник от канцеларията на турския президент.

Разговорът се е състоял след срещата на Ердоган с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. В хода на него са били обсъдени двустранните отношения и последните събития в региона. Двамата лидери са обменили мнение за операцията на САЩ, Великобритания и Франция в отговор на използването от режима на Дамаск на химическо оръжие в сирийския град Дума.

Двете страни са подчертали, че е необходимо да се предприемат определени стъпки, които ще позволят да се съхрани териториалната цялост на Сирия и да се гарантира продължаването на процеса на политическо уреждане на сирийския конфликт, е съобщил източникът от канцеларията на Ердоган. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.