Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган и председателят на основната опозиционна партия в Турция Йозгюр Йозел ще се срещнат на 2 май

Ердоган и председателят на основната опозиционна партия в Турция Йозгюр Йозел ще се срещнат на 2 май

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се се срещне с председателя на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Йозгюр Йозел, на 2 май, предаде БТА, позовавайки се на турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Държавният глава и Йозел се срещнаха за първи път на 23 април в турския парламент след приема по повод Деня на независимостта и празника на детето.

Ердоган съобщи тогава, че с Йозел са се договорили за нови разговори.

Избирателите не са ни дали задачата да бъдем двама политически лидери, които не си говорят. Ако има балансирана и коректна комуникация, целият народ печели, каза Йозел по повод разговорите.

НРП спечели местните избори на 31 март в Турция. Това бе първа победа за кемалистката формация от 1977 г. Много анализатори коментираха, че успехът на партията донякъде се дължи на новия й председател Йозел. Той бе избран за лидер на НРП през ноември м.г.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.