Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган потвърди желанието си да посредничи между Русия и Украйна

Ердоган потвърди желанието си да посредничи между Русия и Украйна

Президентът на Турция Реджеп Ердоган потвърди желанието си да посредничи за помирение между Русия и Украйна. На пресконференция в Анкара Ердоган заяви, че трябва да бъде предотвратено негативно развитие на ситуацията и мирът да надделее.

„Не ни харесва ситуацията между Русия и Украйна, това, че е надвиснала война в региона. Надяваме се да съберем заедно господин Путин и господин Зеленски възможно най-скоро за среща очи в очи. Смятаме за много важни и предстоящата визита на Путин в Турция и моето посещение в Украйна в началото на идния месец“.

Ердоган възнамерява да направи опит да срещне Путин и Зеленски в Турция. Такова предложение той отправи и през ноември миналата година, но Русия го отхвърли.

В Москва са недоволни, че Анкара снабдява Киев с бойни дронове, които твърди, че се използват срещу сепаратистките сили в Донбас.

Турският президент не уточни кога очаква Путин да посети страната му.

БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.