Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган пристигна на работно посещение в Кувейт

Ердоган пристигна на работно посещение в Кувейт

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна на работно посещение в Кувейт, където ще се срещне с новия емир, с когото ще обсъди двустранните отношения и регионални въпроси, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган ще поднесе на шейх Науаф ал Ахмад ас Сабах съболезнования за кончината на неговия предшественик шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, който почина в края на септември на 91 години.

След визитата в Кувейт по-късно през деня Ердоган е очакван и в Катар, за да разговаря с емира шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Двамата лидери ще обсъдят възможностите за засилване на двустранното сътрудничество и ще обменят мнения по регионални и международни въпроси, съобщава Анадолската агенция.

Турският президент е придружаван от група високопоставени отговорни представители на страната, сред които министърът на финансите Берат Албайрак, министърът на отбраната Хулуси Акар, президентският съветник и говорител Ибрахим Калън, шефът на разузнавателната агенция МИТ Хакан Фидан и др. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.