Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган с остра реакция към Макрон: Ти първо провери собствената си мозъчна смърт

Ердоган с остра реакция към Макрон: Ти първо провери собствената си мозъчна смърт

Виждаме, че някои имат проблеми с възприемането на Турция, те започнаха да говорят още преди срещата на върха на НАТО. Това заяви в свое изказване турският президент Реджеп Ердоган, който участва на първата копка на културен комплекс на негово име. Според турския президент някои държави, които не поемат никакви рискове не толерират Турция да защитава суверенитета си. Това съобщава на сайта си турският вестник „Сьозджю“.

„Изказването на френския президент е един от примерите за болно и тривиално мислене. Какво казва той? НАТО е в мозъчна смърт. Ти първо провери своята мозъчна смърт“, заяви Ердоган и продължи с думите: „Защото тези изрази подхождат на онези като теб, чиято мозъчна смърт е факт. Ти първо трябва да изпълниш ангажиментите си към НАТО. Когато въпросът опре до самохвалството, това го умееш. Не е по силите ти да извадиш Турция от НАТО.“

Припомняме, че френският президент Еманюел Макрон беше заявил, че Турция не може да действа на своя глава в Сирия и същевременно да очаква подкрепа от натовските си съюзници.

По-рано в интервю за „Икономист“ Еманюел Макрон подчерта, че „НАТО е в мозъчна смърт“. Мнозина анализатори предположиха, че изказването на френския президент се отнася именно за операцията на Турция в Северна Сирия.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.