Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган сравни опозицията с терористите

Ердоган сравни опозицията с терористите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини основната опозиционна сила – Републиканската народна партия (РНП) в агресивна позиция по отношение на правителството и сравни действията й „в съответствие с терористичните цели“. Говорителят на РНП Бюлент Тезджан реагира на това изказване с коментара, че казаното от президента е поляризиращ обществеността фактор, съобщи в. „Хюриет дейли нюз“.

„Основната опозиционна партия действа с мисълта за сграбчване на администрацията, управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и от мен, за сметка на щети за Турция, вместо да дойде на власт, като спечели сърцата и умовете на нацията със своите усилия и програми. Техният език не е обикновен език на опозиционна партия, той е почти езикът на терористична организация „, каза Ердоган пред ръководители на ПСР от провинцията. „Каквото правят [терористичните организации], те [РНП] правят същото“, добави Ердоган.

„Няма да предадем страната ни на милостта на разбиране, което създава впечатлението, че те са в съответствие с терористичната организация и враговете на Турция с всяка стъпка, която предприемат, всяка дума, която казват, и всяка политика, която прилагат“, каза той.

Говорителят на РНП Тезджан реагира на твърденията, като заяви, че Ердоган прекомерно много използва в изявленията си „тероризма“, за да поляризира обществото. „Всеки знае езика на лидера на ПСР Ердоган. Не е необходимо да го определям. Ние казваме „справедливост“, той казва „тероризъм“. Народът може да види разликата“, каза Тезджан след срещата на централния управителен съвет на партията си. „Народът знае, че нашият език съдържа справедливост, мир, демокрация, братство и помирение. Ние ще продължим да използваме този език“, добави той.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.