Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган: Турция се стреми да стане пълноправен член на ШОС

Ердоган: Турция се стреми да стане пълноправен член на ШОС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд, че Анкара се стреми да стане пълноправен член на тази организация, предаде Анадолската агенция.

„Сега нашият следващ процес ще бъдат стъпките към тази задача. В това се състои и нашата цел“, заяви Ердоган в отговор на журналистически въпрос дали Турция обмисля възможността да стане член на ШОС.

Ердоган заяви още, че се е договорил с руския лидер Владимир Путин да продължат обсъждането на доставките на зърно и торове по зърнения коридор през Черно море, предаде ТАСС.

„Ние безусловно водим преговори със съответните страни за всички видове продукция, идваща както от Русия, така и от Украйна. Това може да са зърнени продукти или торове. В преговорния процес няма никакви проблеми. На нашата среща с г-н Путин се договорихме да продължим този процес предпазливо“, заяви Ердоган, цитиран от телевизия ЕРТ. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.