Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган в телефонен разговор с Путин заяви, че е готов да развива сътрудничество с Русия в борбата с тероризма

Ердоган в телефонен разговор с Путин заяви, че е готов да развива сътрудничество с Русия в борбата с тероризма

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с руския му колега Владимир Путин и изрази съболезнованията си във връзка с терористично нападение в концертния център „Крокус сити хол“ край Москва, при което загинаха над 130 души. Това съобщи Дирекцията по комуникации на турското президентство, цитирано от БТА.

Президентът Ердоган изрази дълбоката си скръб и съболезнования на Путин във връзка с терористичната атака. Турският държавен глава осъди по най-категоричен начин „този подъл терористичен акт, извършен срещу невинни хора“, се казва в съобщението на Дирекцията.

Турският лидер е казал на Путин, че нападението край Москва изтъква „необходимостта кризите в региона да бъдат прекратени по мирен път възможно най-скоро“.

Той е посочил още, че Турция е готова да развива и засилва сътрудничеството с Русия в борбата с тероризма.

По време на разговора турският лидер подчерта спешната необходимост от по-тясно двустранно сътрудничество в борбата с терористичната заплаха, се казва и в изявление на пресслужбата на Кремъл.

Отговорност за атентата пое групировката „Ислямска държава“. В телевизионно обръщение Владимир Путин каза, че всички нападатели са били заловени, поднесе съболезнованията си на близките на жертвите и обяви 24 март за ден на национален траур.

Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че във връзка с нападението са задържани 11 души, включително четиримата пряко замесени в атаката.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.