Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ердоган вярва, че визитата му е укрепила „старото турско-германско приятелство“

Ердоган вярва, че визитата му е укрепила „старото турско-германско приятелство“

Президентът на Република Турция Реджеб Тайип Ердоган заяви, че посещението му в Германия е укрепило „старото турско-германско приятелство“.

„Вярвам, че осъщественото държавно посещение в Германия укрепи старото турско-немско приятелство във всички сфери“, написа в „Туитър“ турският държавен глава.

Според него „болезненият период“ в двустранните отношения е останал в миналото и в най-скоро време неработещите в момента механизми за сътрудничество ще бъдат повторно задействани.

Ердоган изказа надежда, че „германските ни приятели ще продължат да вярват на Турция и на турската икономика“, в която от 2003 година досега са инвестирали пряко повече от 9 млрд. американски долара.

Турският президент подчертава и факта, че той и Меркел са обсъдили кризата в Сирия и са достигнали до съгласие по въпроса за необходимостта от прекратяване на военните действия.

Ердоган отбелязва още, че страната му ще продължи с реформите, необходими за членството в Европейския съюз и в най-скоро време всички критерии за отмяна на визите ще бъдат покрити. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.