Home»СПОРТ»Франция е новият лидер в ранглистата на ФИФА, България на 47-мо място

Франция е новият лидер в ранглистата на ФИФА, България на 47-мо място

Световният шампион Франция се изкачва с шест места и вече е на върха в ранглистата на ФИФА за август, с която дебютира и новата формула за определяне на точките на националните отбори.

Според промените в системата, одобрени от Съвета на ФИФА през юни, отборите вече добавят или губят точки от предишния си сбор в зависимост от представянето си през месеца, вместо да се определя среден сбор за определен период от време, както беше преди.

Новото точкуване води до някои сериозни размествания в класацията, като новите шампиона на света вече са на първото място, на което за последно са били през май 2002-ра година. Сериозно изкачване има и за финалиста от Световното Хърватия, който скача от 20-то до 4-то място, а бронзовият медалист Белгия измества Бразилия от второто място. Силното представяне на Англия носи на „трите лъва“ изкачване с шест позиции до шесто място, а достигналият четвъртфиналите на Мондиала тим на Уругвай напредва с девет позиции до пето място.

Най-сериозният спад очаквано е за бившия световен шампион Германия, който отпадна още в груповата фаза на първенството и от върха пада директно до 15-то място. Отборът на Аржентина излиза от топ 10 и вече на 11-та позиция, а с най-много места (20) се смъква провалилият се отбор на Египет, който загуби и трите си мача в Русия и вече е на 65-то място.

За сметка на това домакините от Русия се изкачват с 21 места нагоре до 49-та позиция. Въпреки това, те остават зад националния отбор на България, който след изкачване с две позиции достига до 47-мо място в ранглистата. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.