Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Гръцката полиция стреля със сълзотворен газ срещу хвърлящи камъни мигранти на границата с Турция

Гръцката полиция стреля със сълзотворен газ срещу хвърлящи камъни мигранти на границата с Турция

Гръцката полиция стреля днес със сълзотворен газ срещу групи мигранти, хвърлящи камъни на границата с Турция, съобщи Ротйрес позовавайки се на гръцката телевизия Скай.

Телевизията показа кадри, на които групи хора хвърляха камъни към гръцката полиция от турската страна на границата в събота сутринта. На медиите не бе позволено от гръцките власти а приближат гръцката страна на границата и бяха държани на един километър разстояние. Свидетел заяви пред Ройтерс, че в района силно мирише на сълзотворен газ.

Гърция заяви, че е решена да бъде бдителна на границата си с Турция и да предотврати нелегални преминавания в Европейския съюз, след като Анкара пусна голям брой мигранти в граничния район, предаде ДПА.

През нощта силите за сигурност възпрепятстваха нелегални преминавания на границата, заяви министърът на отбраната Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота.

Гръцкото правителство се събра на кризисно заседание, за да обсъди мигрантския въпрос.

Ситуацията остава напрегната. Някои мигранти успяха да прекосят турско-гръцката граница по река с гумени лодки, съобщи държавната телевизия. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.