Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Кандахар

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Кандахар

„Ислямска държава“ пое отговорност за самоубийствената атака срещи шиитска джамия в южния афганистански град Кандахар, при която загинаха над 30 души, а десетки бяха ранени. Изявление на групировката на сайта на нейната новинарска агенция „Амак“ посочва още, че бойците й са застреляли охранителите на джамията, влезли са в сградата и са се взривили в две групи вярващи. Едната група се е състояла от 300 души.

Петък е денят, в който се събират най-много поклонници в джамиите, а след вчерашния атентат най-малко 15 линейки са транспортирали пострадалите, посочва Франс прес.

Миналия петък самоубийствено нападение срещу шиитска джамия в северния град Кундуз отне живота на над 50 души. Отговорност за нея пое „Ислямска държава в провинция Хорасан“. Сунитската групировка е една от най-жестоките терористични организации, които действат в Афганистан, припомня Би Би Си.

Източник: БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.