Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»ИТН ще прави самостоятелно правителство с премиер Николай Василев

ИТН ще прави самостоятелно правителство с премиер Николай Василев

Николай Василев е предложението на „Има такъв народ“ за министър-председател на България. Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов.

„Има такъв народ“ няма да прави коалиция с нито една партия, ще поеме политическа отговорност да състави самостоятелно правителство. Правителството ще бъде съставено от експерти, които ще имат приоритети, заяви Трифонов в обръщение.

Има такъв народ са предложили да влязат трима успешни министри, по думите на Трифонов – Кирил Петков, Николай Денков, и Асен Василев, но те са отказали на предложението.

„Има такъв народ“ предлага Мария Бойчинова за финансов министър, за икономически министър предлага Любомир Дацов, Наталия Митева е предложена за министър на образованието, Красимир Ненов е предложен за министър на енергетиката, Велислава Петрова за министър на здравеопазването. Михаела Лашова е предложена за министър на регионалното развитие и благоустройството. За министър на транспорта е предложен Христо Алексиев, Ивайло Кожухаров за министър на туризма. Пламен Абровски е предложен за министър на земеделието, за министър на отбраната е предложена Теодора Генчовска – възпитаник на Военната академия, квалификации в САЩ, кариерата й стартира в ГЩ на БА, началник на отдел на НАТО и ЕС в МО, говори два езика, на 50 години.

Лилия Иванова е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика, за министър на културата е предложена Станислава Армутлиева. Петър Илиев е предложен за министър на правосъдието, специализирал е европейско право във Великобритания, преподавател по конституционно право в СУ.

Радостин Василев е предложен за министър на младежта и спорта, юрист, занимава се със спортни казуси. Антония Валентинова – министър без портфейл по ромските въпроси, лекар. Тя е ромка на 27 години. Ради Найденов е предложен за министър на външните работи.

Проф. Николай Радулов – вицепремиер и министър на вътрешните работи, има квалификации в САЩ и Великобритания, с над 33 години опит в сектор сигурност. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.