Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Кметът на Анкара ще се кандидатира за нов мандат на местните избори в Турция през март догодина

Кметът на Анкара ще се кандидатира за нов мандат на местните избори в Турция през март догодина

Кметът на турската столица Анкара Мансур Яваш обяви, че отново ще се кандидатира за поста на местните избори, които ще се проведат на 31 март догодина, предаде турската частна телевизия НТВ.

Това той заяви по време на речта си на церемонията по случай Деня на победата на 30 август.

„Ако е възможно, ще продължа да бъда кмет на всички. Както през този период, така и през новия ще продължа да бъда кмет без (партийна) значка, както подобава на един държавник“, заяви той.

Яваш подчерта, че нямат време за губене в политически дебати.

„Нямаме право да преживяваме отново травмата, преживяна в Анкара в продължение на 25 години. Ако Бог е рекъл и ако ни подкрепите, бих искал да участвам в изборите и се надявам да бъда с вас още пет години“, каза той.

Яваш, адвокат по професия, пое кметския пост в столицата през април 2019 г., слагайки край на 25-годишното управление на Анкара от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган. На изборите, изкачили го на поста, той бе издигнат за кандидат от опозиционния Национален алианс – коалиция между Народнорепубликанската партия и националистическата „Добра партия“. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.