Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Колона военна техника навлезе от Турция в сирийската провинция Идлиб

Колона военна техника навлезе от Турция в сирийската провинция Идлиб

Колона турска военна техника премина границата със Сирия и навлезе в провинция Идлиб, съобщи тв канал „Скай нюз Арабия“, цитиран от ТАСС.

Според телевизията със седалище Абу Даби в колоната има танкове, бронирани машини и камиони с боеприпаси. Броят на превозните средства не е известен.

Междувременно панарабската телевизия „Ал Маядин“ (с база в Бейрут) предаде, че бойци от сирийската опозиция, намиращи се в провинциите Идлиб и Алепо, са започнали да транспортират семействата си към района на град Африн, до границата с Турция.

Офанзивата на сирийската правителствена армия в южните части на провинция Идлиб предизвика гнева на Турция, която подкрепя бунтовници срещу режима в Дамаск на 2 февруари 195 единици турска бойна техника, вкл. танкове и БТР-и, влезе в Идлиб, последвана от още една колона подкрепления на 3 февруари, припомни ТАСС. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.