Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Консумирала е 5 литра Кока-Кола на ден, сега организмът й губи костната си маса

Консумирала е 5 литра Кока-Кола на ден, сега организмът й губи костната си маса

В Турция жена, която е била пристрастена към Кока-Кола, сега се бори със загуба на костна маса в организма. Това съобщи турската телевизия NTV.

Бетюл Байрам е на 33 години и живее в курортния град Анталия. От 5-годишна тя е консумирала газирани напитки в прекомерни количества.

„Когато се събуждах рано сутринта пиех кола. Може би консумирах около 5 литра кола на ден. И семейството ми пие много Кока-Кола.“, изтъква Бетюл.

След като се е пристрастила към газираната напитка, Бетюл Байрам почти не консумирала вода. Проблемите на младата жена започнали след раждането. Организмът й не е бил в състояние да освобождава газообразните вещества и тя се разболяла.

Когато отишла на лекар Бетюл Байрам разбрала, че причината се дължи на прекомерното количество от газираната напитка, в резултат на което организмът й започнал да губи костната си маса, наречено костна резорбция.

Бетюл Байрам е запoчнала да пази диета, намира се под лекарско наблюдение и се опитва да се освободи от страстта си към Кока-Кола.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.