Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Лавров: Турция спазва поетите ангажименти

Лавров: Турция спазва поетите ангажименти

Руският външен министър окачестви като „богати“ отношенията на Русия с Турция, както по отношение на контактите на най-високо равнище, така и по отношение на техния дневен ред, предаде БТА, цитирайки Анадолската агенция.

Лавров говори на специална сесия на Близкоизточната конференция на международния дискусионен клуб „Валдай“. Той посочи, че Русия и Турция са способни да осигурят решения дори по въпроси, по които двете страни имат почти противоположни мнения.

Понякога споразуменията се прилагат по-бавно от очакваното, но Турция не отстъпва от поетите ангажименти, каза той.

„По принцип руско-турските отношения са много богати… понякога позициите се различават много сериозно, но ние ценим нашите отношения, защото с турските си колеги винаги можем да намерим решения, които да устройват и двете страни“, подчерта руският министър.

Лавров посочи като пример ситуацията в сирийската провинция Идлиб, където, по думите му, турската страна „изпълнява всичките си задължения“.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.