Home»СПОРТ»Лекоатлети от 11 страни ще пробягат разстоянието между Русе и Гюргево

Лекоатлети от 11 страни ще пробягат разстоянието между Русе и Гюргево

Лекоатлети от 11 страни ще участват във второто издание на Международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“, което се организира от двете общини и лекоатлетическите клубове на Русе и Гюргево. То ще се проведе на 16 септември от 11:00 часа, като стартът ще бъде пред Съдебната палата в Русе, а финалът – пред Часовниковата кула в Гюргево.
Маршрутът, който трябва да изминат участниците е 15 км. Състезателите ще пресекат по обед Дунав мост, като със съдействието на Гранична полиция движението през съоръжението ще бъде спряно за около 20 минути. За участие са се регистрирали 230 бегачи, като има представители от България, Румъния, Англия, Япония, Италия, Португалия, Мароко, Кения, Полша, Украйна и Франция.
В пробега ще се включат най-добрите български атлети, сред които Сава Тодоров, Митко Ценов, Йоло Николов, Радосвета Симеонова и др., както и миналогодишният състезател, спечелил първото място на пробега – Ахмед Насеф от Италия. Състезателите ще бъдат разделени в три възрастови групи – от 18 до 40 години, 40 плюс и 50 плюс, отделно за мъже и за жени. Предвиден е награден фонд от 7000 евро.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.