Home»СПОРТ»Мартин Петров: Националният отбор има потенциал, но няма постоянство

Мартин Петров: Националният отбор има потенциал, но няма постоянство

„Смятам, че има потенциал и се вижда, че срещу Холандия един хубав мач. Лошото е, че в следващия мач загубихме, няма това постоянство все още. Надявам се точно в тези мачове отборът да се окомплектова, защото това са мачовете, с които се придобива необходимото самочувствие“. Това заяви бившият национал на България Мартин Петров относно националния отбор, който след седмица ще посрещне Швеция в квалификация за Световното първенство следващата година.

Петров днес бе на Националния стадион, за да откри новоизградения фамилен сектор за мачовете на националния отбор. Отделената семейна зона се намира в блок 8 на А сектор и в нея ще се влиза през вход 2, а срещу 40 лева всеки човек може да вземе до три деца срещу билет на стойност 2 лева. Билетът от 2 лева важи за деца до 14 години.

“През годините, които съм играл в чужбина, във всяка една от страните са имали такива сектори, наистина е много приятно, когато виждаш дечица как се радват или как скандират твоето име. Радостно е, че се случва това, надявам се на 31-ви секторът да е пълен с деца. Надявам се по същия начин да вземат пример и клубовете в България и където е възможно по българските стадиони, колкото се може повече да виждаме такива сектори, защото родителите и аз като родител, има някои моменти, в които те е страх да заведеш детето си на стадиона“, сподели Марто Петров на откриването на съоръжението.

Бившият футболист на “Волфсбург”, “Манчестър Сити” и “Атлетико Мадрид” коментира и представянето на националния отбор. „Доста мачове минаха, доста време, все това казваме, но аз съм винаги бил позитивен, пожелавам успех на момчетата, на 31-ви ще присъствам, надявам се да ни зарадват с добра игра и най-вече с добър резултат“, сподели той.

„Ако няма очаквания към този отбор, тогава защо след мач критиките ви са унищожителни? Както винаги, или горе, или долу, при нас няма средно ниво. За съжаление, срещу Беларус загубихме, накрая се гледат точките. Този мач беше много важен за нас, за да направим още една голяма крачка. За съжаление, не успяха момчетата. Има все още мачове, видяхме, че няма непобедими отбори, дори и големите. Надявам се с Швеция да подходят сериозно, не се и съмнявам, да се раздадат на терена и късметът да не тяхна страна, защото без него не става, и да се зарадваме с една хубава победа“, допълни Петров.

Бившият национал коментира преминаването на Димитър Бербатов в индийския тим “Керала Бластърс”. „Това са лични работи, които няма как да ги коментирам. Вчера се чухме, пожелах му успех, казах му, ако търси помощ някой да му води слона, да ми се обади“, пошегува се Петров.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.