Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Маските остават задължителни в Истанбул и Анкара

Маските остават задължителни в Истанбул и Анкара

Турските власти разпоредиха хората да носят маски на публични места в Истанбул и столицата Анкара, тъй като новите случаи на коронавирус рязко се повишиха.

Този ход бе препоръчан от научния комитет, който съветва правителството, съобщиха местните власти в двата града.

Турция регистрира 1 429 нови случая с коронавирус през последните 24 часа, като половината от тях са в Истанбул, почти два пъти повече, отколкото са били регистрирани преди две седмици, заяви здравният министър Фахреттин Коджа.

Той призова турците “да не спускат прекалено много гарда”, като същевременно ги увери, че ситуацията е “под контрол”.

Носенето на маски, които да помогнат за ограничаване на разпространението на вируса, е задължително от няколко седмици в градския транспорт и в магазините в Турция.

Със съобщението в сряда, вече се изисква носенето на маска на публично място в 48 от 81 провинции на Турция.

Този ход идва, тъй като Турция, както и много други страни, облекчава ограниченията в опит да възроди икономиката си отново, след продължителното блокиране, което забави разпространението на болестта.

Изображенията в социалните медии на хора, които се разхождат без маски или пренебрегват препоръките за социално дистанциране, предизвикаха безпокойство и възмущение. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.