Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Медведев: Всяка стъпка на държава от НАТО срещу Крим ще предизвика Трета световна война

Медведев: Всяка стъпка на държава от НАТО срещу Крим ще предизвика Трета световна война

Всяка стъпка на държава-членка на Организацията на Северноатлантическия пакт срещу Крим ще бъде равносилна на обявяване на война на Русия и може да доведе до „Трета световна война“, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев.

„За нас Крим е част от Русия. И това означава завинаги. Всеки опит за нахлуване в Крим е обявяване на война на нашата страна“, заяви Медведев в онлайн изданието на седмичника „Аргументи и факти“. „И ако това бъде направено от който и да е член на НАТО, това ще означава война с целия Северноатлантически алианс. Трета световна война. Абсолютна катастрофа“, добави той.

Медведев, заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Руската федерация, също така заяви, че ако Финландия и Швеция се присъединят към НАТО, Москва ще засили сигурността по границите си и е „готова за ответни действия“, които биха могли да включват разработването на свръхзвукови ракети „Искандер“. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.