Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Международна подписка за освобождаването на арестуваните жени и деца в Турция

Международна подписка за освобождаването на арестуваните жени и деца в Турция

Започна международна подписка в change.org за освобождаването на жените и децата в турските затвори. В подписката се настоява правителството на Република Турция незабавно да направи стъпки относно спазването на човешките права и демокрацията за освобождаването на жените и децата в затворите.

Настоява се авторитетните международни институции и правозащитни организации начело с ООН и Европейския съюз, които имат влияние върху Турция да съставят доклади за състоянието на повече от седемнайсет хиляди жени и деца, задържани несправедливо и хвърлени в затворите, както и нарушителите да бъдат наказани.

Върховенството на закона е ликвидирано

В подписката се припомня, че според доклад относно индекса за върховенството на закона за 2017 г. (Rule of Law) Турция се намира на 101 място сред 113 държави, както и, че след опита за преврат на 15 юли 2016 г. мнозина невинни хора, включително жени и деца бяха обвинени, арестувани, задържани, подлагани на системен тормоз и се отправя призив жените и децата, които нямат нищо общо с опита за преврат да бъдат пуснати на свобода.

Бременни жени и родилки още биват хвърлени в затворите

В подписката се обръща внимание на факта, че бременни жени и родилки са тормозени в арестите и затворите и репресиите се увеличават. Отбелязва се също така, че жените, които са били репресирани в арестите и затворите биват изолирани след като са пуснати на свобода, както в обществото, така и в семейната среда и продължават да бъдат дискриминирани.

Желаещите да се включат в подписката, могат да направят това чрез посочения по-долу интернет адрес:

https://www.change.org/p/free-17-000-women-imprisoned-in-turkey-under-the-witch-hunt-carried-out-by-erdogan-government

Източник: Tr724.com

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.