Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Министър Тагарев се срещна с турския си колега Яшар Гюлер в Анкара

Министър Тагарев се срещна с турския си колега Яшар Гюлер в Анкара

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с министъра на националната отбрана на Турция Яшар Гюлер в Анкара, предаде БТА, цитирайки Анадолската агенция. Срещата премина при закрити врата.

Тагарев е на посещение в турската столица по покана на турския си колега Гюлер.

Министерството на отбраната на Република България съобщи по-рано, че във фокуса на разговорите ще бъдат актуални въпроси на сигурността и отбраната от двустранния и международния дневен ред. Сред темите на обсъждане бяха посочени още възможностите за участие в съвместни инициативи в сферата на отбраната и перспективите за повишаване на оперативната съвместимост, бойната подготовка и осигуряването на въоръжените сили.

Според пресцентъра на българското министерство в рамките на посещението двамата министри следва да подпишат меморандум за разбирателство между правителствата на Република България и Република Турция относно презгранични операции за охрана на въздушното пространство.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.