Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Младен Маринов: Мерките ще стават по-сериозни

Младен Маринов: Мерките ще стават по-сериозни

Над столичния квартал „Факултета“, населен предимно с ромско население, от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора, предаде БГНЕС.

Дронът бе пуснат в присъствието на вътрешният министър Младен Маринов от Красимир Димитров от Столична община.

Министър Маринов още веднъж отправи призив към гражданите да не пътуват и съобщи, че на сайта на МВР вече има образец на декларацията, която всички, на които им се налага неотложно пътуване между градовете, трябва да попълнят и подпишат.

Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес. Не е време да се лъжем кой къде работи, заяви Младен Маринов пред журналистите. Той припомни, че неспазването на карантината води до наказателна отговорност.

По думите му мерките ще стават по-сериозни.

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.