Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Мониторинговата група на ЕП отново обсъжда ситуацията в България

Мониторинговата група на ЕП отново обсъжда ситуацията в България

Мониторинговата група за наблюдение на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент ще обсъди отново ситуацията в България утре.

Очакваше се заседанието да се проведе в средата на декември, но бе отложено по технически причини. Тогава евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева съобщи, че групата не е доволна от отговорите, получени на допълнителните писмени въпроси от българските власти, които им изпрати след изслушването им през август.

В заседанието утре ще участват министърът на правосъдието Десислава Ахладова, заместник-главните прокурори от Върховната касационна прокуратура Даниела Машева и Красимира Филипова, председателят на комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева, омбудсманът Диана Ковачева, а също така представители на Европейската и Венецианската комисия. Вицепремиерът за правосъдната реформа Екатерина Захариева, която присъства на изслушването през август, сега няма да участва в заседанието. Изслушването ще се проведе при закрити врата. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.