Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»МЗ: Ръст на желаещите да се ваксинират

МЗ: Ръст на желаещите да се ваксинират

Над 984 000 души у нас са със завършена имунизация срещу Covid-19, а над 2 милиона са поставените дози ваксина до момента. Данните потвърдиха от здравното министерство, според което има ръст на желаещите да се имунизират.

В съобщение до медиите от ведомството изтъкват, че само вчера в София са били поставени близо 1600 първи дози.

Във ваксинационния център на столичната болница „Св. Анна“ също отчитат ръст не само при имунизациите на възрастни, но и при децата.

Близо 200 са възрастните, които се ваксинират дневно. Между 3 и 4 са децата над 12-годишна възраст, които минават през центъра за ваксинация на болницата. Там вече има и втори екип, за да не се образуват опашки от чакащи.

Другите градове, където също е повишен интересът към поставяне на ваксина срещу Covid, са Пловдив, Бургас и Варна. Значително повишен е интересът към ваксинация и в градовете Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич Кюстендил, Ловеч, Хасково, Сливен, Шумен.

Българските граждани, които се връщат от държави в червената Covid зона, ще бъдат поставяни под карантина, ако не представят сертификат за ваксинация или за документ за отрицателен PCR тест. Това изискване се съдържа във влязла в сила днес нова заповед. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.